Ukrajina

Ovaj grad je nova Avdejevka, vode se žestoke borbe

  • Izvor: Mondo.rs
  • 24.02.2024. 18:25

Na današnji dan prije dvije godine, 24. februara 2022. godine, počela je specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini. Ruske jedinice su tokom dana uspjele da probiju liniju odbrane i da dođu do centra Rabotina.

Vojni bloger "Ribar" objavio je nekoliko snimaka na kojima se vide oklopni transporteri ruske vojske. Ruska oklopna vozila viđena su u Ševčenkovoj ulici.

"Važno je napomenuti da vozila idu od zapada ka istoku bez straha da će biti pogođena. To indirektno ukazuje na povlačenje ukrajinskih oružanih snaga na sjevernu periferiju sela u području groblja. Jedino pogodno odbrambeno mjesto za ukrajinske formacije i u stočnom dijelu ostaje dom kulture. Situacija se dinamično odvija i pozicije prelaze iz ruke u ruku tokom dana. Sada je glavno za Oružane snage Rusije da se učvrste na postignutim linijama i spriječe protivnapad sa obje strane", navodi vojni bloger "Ribar".

Nova ukrajinska kontraofanziva tek 2025. godine?

Nova ukrajinska kontraofanziva tek 2025. godine?

Ukrajinska strada tvrdi da odbija ruske napade. Tvrde da su likvidirali sve ruske vojnike u Rabotinu.

"Neprijatelj nastavlja da napada selo, ali bez velikog uspjeha. Grupa neprijatelja je ponovo ušla u Rabotino, međutim, odbrambene snage su ih otkrile i već su likvidirane", navodi kanal "Dip Stejt".

Dronovima pogođena najveća čeličana u Rusiji

Dronovima pogođena najveća čeličana u Rusiji

Ukrajinski kanal "Dip Stejt" objavio je i snimak 65. brigade na kojem se vidi kako dron ispušta granatu na ruske vojnike. Ukrajinska vojska je uspjela da povrati kontrolu u Rabotinu prije oko pet mjeseci.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 10:00 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 10:50 Mućke (12+) (R)

    'Mućke (12+) (R)

  • 11:30 Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu.

  • 11:55 Vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 12:10 Gola nauka, dokumentarni program (R)

    '' Gola nauka, dokumentarni program (R)

  • 13:00 Autošop magazin (R)

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.