London

Otkriveno šta Rusi drže pod vodom kod Krimskog mosta

  • Izvor: Indeks
  • 01.09.2023. 10:13

Britansko Ministarstvo odbrane u svom dnevnom izvještaju o situaciji u Ukrajini navodi da je Rusija izgradila podvodnu barijeru od potopljenih brodova.

Rusi na taj način pokušavaju da spriječe napade na Krimski most.

"Kerčki moreuz je važan za vojnu logističku podršku ruskim snagama u okupiranim oblastima Hersonske i Zaporoške oblasti. Rusija se u velikoj mjeri oslanja na Krimski most i trajekte da bi prešli moreuz i koristi niz pasivnih odbrambenih sistema kao što su generatori dima i podvodni barijere, pored aktivne odbrane kao što su sistemi protivvazdušne odbrane, kako bi se smanjila šteta od budućih napada", piše Ministarstvo.


Saudijska Arabija pravi novi grad: Fascinantan projekat biće okružen plovnim kanalom

Saudijska Arabija pravi novi grad: Fascinantan projekat biće okružen plovnim kanalom

"Video snimci s kraja avgusta potvrđuju da je Rusija stvorila podvodnu barijeru od potopljenih brodova i drugih objekata kako bi odvratila napade bespilotnih vodenih vozila (dronova) na Krimski most. U zoni Krimskog mosta nalazi se nekoliko brodova na udaljenosti od 160 metara", dodaje on.

Prema pisanju "Sky Newsa", Rusija je potopila više plovila sa krimskog mosta koristeći ono što analitičari nazivaju "strategijom starom 200 godina" za odbranu od nove prijetnje ukrajinskih pomorskih dronova.

Satelitski snimci koje je prikupio "Sky News" pokazuju šest tamnih objekata koji se pojavljuju u nizu u blizini Krimskog mosta.

Pratite nas i putem Vibera