Užas

Otac priznao policiji da je ubio malu Saru (10) nakon što je pobjegao iz zemlje: ''Legalno sam je kaznio''

  • Izvor: Telegraf
  • 14.10.2024. 15:53

Otac Sare Šarif (10) rekao je policiji da je "ubio svoju kćerku", tvrdeći da ju je "legalno kaznio i ona je umrla", nakon što je pobjegao u Pakistan, rečeno je danas na sudu u Velikoj Britaniji.

Urfan Šarif je nakon ubistva kćerke pobjegao u Pakistan, ali je uhvaćen i vraćen u Britaniju, gdje mu se trenutno sudi, prenosi Sky news.

Urfan je pozvao Hitnu pomoć u ranim jutarnjim satima 10. avgusta prošle godine, kada su on i ostatak njegove porodice već bili hiljadama kilometara daleko. Sara Šarif (10) pronađena je s desetinama povreda, uključujući modrice, opekotine i slomljene kosti. Tijelo joj je pronađeno u krevetu spavaće sobe u kući u Vokingu u engleskom gradu Sariju.

U telefonskom razgovoru koji je trajao osam i po minuta, koji je pušten porotnicima na sudu, vozač taksija Šarif (42) rekao je operateru Hitne pomoći: "Ubio sam svoju kćerku."

"Zakonito sam je kaznio, a ona je umrla", rekao je pa dodao da je "bila nevaljala".

"Pretukao sam je. Nije mi bila namjera da je ubijem, ali sam je previše tukao", rekao je on.

Policija je kasnije pronašla poruku napisanu njegovim rukopisom u kojoj je pisalo: "Ja sam Urfan Šarif koji je ubio svoju kćerku premlaćivanjem" i "Kunem se Bogom da moja namjera nije bila da je ubijem. Bježim daleko jer se bojim."

Tužilac Vilijam Еmlin Džons rekao je da je Sara više puta bila izložena ozbiljnom nasilju tokom značajnog vremenskog razdoblja. Šarifu se sudi sa suprugom i Sarinom maćehom Beinaš Batul (30) i ujakom Faisalom Malikom (28).

Oboje poriču ubistvo i izazivanje smrti djeteta između 16. decembra 2022. i 9. avgusta 2023. te se međusobno okrivljuju, rečeno je na sudu.

"U srcu ovog slučaja leži jednostavna, ali depresivna istina. Mala djevojčica, 10-godišnja djevojčica, pronađena je mrtva u svom domu", rekao je tužilac.

"Bila je žrtva napada i fizičkog zlostavljanja nedjeljama i nedjeljama. Sara nije samo pretučena. Postupanje s njom, svakako u posljednjih nekoliko nedjelja njenog života, bilo je užasno, brutalno", dodao je on.

Prema njegovim riječima, za sve to vrijeme troje optuženih bili su odrasli ljudi koji su živjeli u kući u kojoj je Sara živjela, živjeli u kući u kojoj je Sara patila i živjeli u kući u kojoj je Sara umrla, piše Telegraf.

Suđenje se nastavlja.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: