Ukrajina

Osmogodišnju djecu obučavaju da ubijaju Ruse 

  • 13.11.2018. 13:43

U Ukrajini je organizovan dječiji kamp u kojem mališane obučavaju za "odbranu države od ruske invazije", te za ubijanje Rusa i njihovih simpatizera, navode britanski mediji.

"Dejli mejl" prenosi da je riječ o ljetnjem kampu u Ternopolju, u kojem djeca do osam godina prolaze kroz obuku. 

Nacionalistička ukrajinska stranka "Sloboda" organizator je ovog skrivenog kampa pod nazivom "Čvrstina volje", u šumi na zapadu zemlje. 

Tu ukrajinske djevojčice i dječake podučavaju kako da organizuju taktičke formacije sa puškama "AK-47", dok im instruktori savjetuju: "Ne razmišljajte o metama kao ljudskim bićima". 

"Nikada ne usmjeravamo oružje prema ljudima. Ali, separatiste, okupatore iz Moskve, ne ubrajamo u ljude. Možemo i treba da ciljamo u njih", govori djeci instruktor Juri Čerkašin, predsjednik "Sokolova", omladine stranke Sloboda. 

Čerkašin, koji je veteran sukoba u istočnoj Ukrajini, smatra da je važno "usaditi nacionalističku misao u mlade glave" tako da se mogu boriti protiv Rusije, kao i protiv "izazova koji bi mogli u potpunosti razoriti evropsku civilizaciju", piše "Dejli mejl". 

List navodi da te nacionaliste, koji su odigrali ključnu ulogu u ukrajinskom konfliktu sa Rusijom i koji su i sada zadržali veze sa Vladom Ukrajine, mnogi optužuju za nasilje i rasizam. 

Nešto ranije ove godine, sa ciljem "nacionalnog patriotskog obrazovanja", ukrajinsko Ministarstvo mladih i sporta izdvojilo je 150 hiljada dolara za finansiranje nekih kampova za mlade, među kojima ima mnogih koje su organizovali nacionalisti.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Ćirilica

    'Kroz uzbudljiv, dinamičan i nepredvidiv razgovor sa različitom paletom gostiju - od stručnjaka i renomiranih teoretičara, političara i funkcionera, umjetnika do estradnih ličnosti otkriva informacije koje ne objavljuju ni najskandalozniji tabloidi.

  • 16:00 Revolucije 1917 (R)

    Revolucije 1917 (R)

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Odmetnica (12+) (R)

    Odmetnica (12+) (R)

  • 17:50 Еmisija: Еnergo klub (R)

    Relevantne aktuelnosti iz oblasti proizvodnje električne energije.