Premijer Mađarske

Orban: Niko u Еvropi ne vjeruje u pobjedu Ukrajine

  • Izvor: Sputnik Srbija
  • 22.02.2024. 12:38

Niko u Еvropi ne vjeruje u pobjedu Ukrajine, a postizanju mira u toj zemlji mogu da doprinesu političke promjene nakon izbora za Еvropski parlament i predsjedničkih izbora u SAD, rekao je premijer Mađarske Viktor Orban na sastanku frakcije vladajuće partije "FIDЕS-Mađarske građanske unije" prenosi list "Magjar nemzet".

Kada je riječ o prognozama međunarodne situacije u skorijoj budućnosti, naveo je da se sukob u Ukrajini neće završiti, a opterećenje za Еvropu će rasti jer će se u Americi smanjiti finansijska podrška Ukrajini zbog sporova oko predsjedničkih izbora.

- Plaća se ogromna cijena u politici za podršku Ukrajincima. Poljoprivrednici podižu bune po cijeloj Еvropi i niko ne vjeruje u pobjedu Ukrajine - rekao je Orban u obraćanju poslanicima na jezeru Balaton gdje se održava dvodnevni sastanak mađarskog parlamenta.

Prema informacijama lista, Orban je podvukao da su promjene neophodne u rukovodstvu Еvropske unije i istakao da one mogu da se dogode nakon izbora u Еvropskom parlamentu koji su planirani za jun.

Mađarski premijer je naglasio da je pobjeda na izborima za Еvropski parlament moguća. Pritom, on nije samo imao u vidu jačanje pozicija partije FIDЕS već i drugih desničarskih partija. Dodao je da ne samo u Briselu, već i u Vašingtonu ove godine može doći do promjena i da to može da donese mir u Еvropi.

Orban ne krije da želi pobjedu Donalda Trampa na predsjedničkim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama i nada se da će on pomoći da se okonča sukob u Ukrajini.

- Za devet mjeseci ćemo biti jači nego sada - izjavio je Orban predviđajući pobjedu Trampa, koga smatra svojim političkim saveznikom i sa kojim je uspostavio dobre odnose.

Orban je ranije više puta izjavljivao da smatra da u pregovorima o Ukrajini trebalo bi da učestvuju ne samo Ukrajina i Rusija, već i Sjedinjene Američke Države, koje pružaju najveću finansijsku i vojnu podršku Kijevu.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: 1992 (16+)

    ''Serija: 1992 (16+)

  • 23:20 Serija: Red Rok (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 00:05 Noćni program

    Noćni program