Alfi Best

On će biti prvi Rom milijarder na svijetu

  • Izvor: Agencije
  • 17.05.2024. 12:33

Britanski preduzetnik Alfi Best je sa bogatstvom od 947 miliona funti na putu da postane prvi Rom milijarder na svijetu.

Ovaj najbogatiji Rom u Velikoj Britaniji star 54 godina je osnivač lanca stambenih kompleksa i odmarališta, a njegovo bogatstvo je poraslo za 202 miliona funti, prenosi britanski portal San.

Uprkos njegovom finansijskom uspjehu u Velikoj Britaniji, Best je odlučio u aprilu ove godine da napusti tu zemlju i ode da živi u Monaku kao "poreska izbjeglica".

Francuska na ivici građanskog rata - Gori Nova Kaledonija

Francuska na ivici građanskog rata - Gori Nova Kaledonija

"Britanija mora da se probudi, gubimo naše stvaraoce bogatstva. Naš poreski sistem i poslovni propisi sterilišu mali broj ljudi koji grade ekonomiju", rekao je Best.

On je ocijenio da je izlazak Velike Britanije iz Еvropske unije bio "zlatna prilika" da se stvori brzo rastuća okolina koja je pogodna za preduzetnike, ali da je ta prilika "potpuno protraćena".

"Mislio sam će Riši Sunak biti kao drugi Isus za našu zemlju. Koliko sam samo griješio", dodao je Best.

Bogatstvo Besta od 947 miliona funti vrijedno je oko 1,2 milijardi američkih dolara.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 19:52 Bez komentara

    Kratka, dinamična i zanimljiva emisija koja okuplja i iznosi video snimke neobičnih i nesvakidašnjih prizora i događaja iz cijelog svijeta.

  • 19:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 20:00 ATV Specijal: Dok. Film: Svjedok

    'O premijeri istorijsko-dokumentarnog filma "Svjedok" ne propustite pogledati u našem studiju sa relevantnim gostima. "ATV Specijal", večeras u 20 časova.

  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.