Dmitrij Peskov

Oglasio se Kremlj o debati Donalda Trampa i Kamale Haris

  • 10.09.2024. 16:45

U Kremlju ne planiraju ni da gledaju niti išta očekuju od debate između republikanskog i demokratskog predsjedničkog kandidata – Donalda Trampa i Kamale Haris, rekao je portparol ruskog predsjednika Dmitrij Peskov.

"Amerikanci su ti koji bi trebalo da očekuju", rekao je Peskov, odgovarajući na pitanje čemu se u Kremlju nadaju po pitanju debate koja je zakazana za danas u Nacionalnom ustavnom centru u Filadelfiji.

Alarmantan rast američkog duga: Dnevni trošak za kamate tri milijarde dolara?

Alarmantan rast američkog duga: Dnevni trošak za kamate tri milijarde dolara?

Peskov je odbacio optužbe američke obavještajne službe odakle su optužili Rusiju da, navodno, sve češće koristi američke popularne bolere kako bi uticala na javno mnjenje u SAD.

"Voljeli bismo da čujemo neko konkretno ime poznatog američkog blogera kog Rusija koristi u te svrhe", naglasio je Peskov.

Američki mediji pišu: Sve više Ukrajinaca želi pregovore!

Američki mediji pišu: Sve više Ukrajinaca želi pregovore!

Kako je objasnio, sve optužbe Vašingtona bez konkretnih detalja ostaju neutemeljene izjave koje nisu ni na čemu zasnovane.

Večeras prva televizijska debata Trampa i Herisove

Večeras prva televizijska debata Trampa i Herisove

Komentarišući ukrajinski napad dronovima na teritoriju Ruske Federacije i Moskovsku oblast gdje je jutros poginula jedna žena i ranjeno više civila, Peskov je rekao da kijevski režim pokazuje svoju suštinu i da se Specijalna vojna operacija sprovodi kako se slične stvari ne bi dešavale.

Sa druge strane, ruska vojska je stekla iskustvo i zajedno sa sistemima PVO daje "dobre rezultate", naveo je Peskov.

Trenutno je teško zamisliti postizanje ikakvih dogovora sa Ukrajinom u kontekstu situacije u Kurskoj oblasti, naveo je Peskov i istakao da je za Rusiju glavno postizanje svih ciljeva SVO.


"U nedostatku drugih alternativa, u ovom trenutku je SVO jedinstvena mogućnost za postizanje ciljeva koji stoje pred Rusijom", objasnio je portparol Kremlja.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Narod priča

    ''Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.