Rafael Korea tvrdi

Odbrojani Asanžovi dani u ambasadi Ekvadora

  • 28.07.2018. 11:53

Osnivaču "Vikilksa" Džulijanu Asanžu odbrojani su dani u Ambasadi Ekvadora u Londonu, rekao je danas bivši predsjednik Ekvadora Rafael Korea.

Korea je bio predsjednik Ekvadora kada je Asanžu 2012. godine odobren azil u Ambasadi.

"Možete biti sigurni da je Moreno licemjer. On je već postigao sporazum sa SAD o tome šta će se desiti Asanžu. Sad pokušava da ublaži situaciju riječima da će biti dijaloga o uslovima transfera. Bojim se da su Asanžu odbrajani dani u Ambasadi", rekao je Korea.

On je komentare iznio usljed spekulacija da bi njegov nasljednik na funkciji predsjednika Lenin Moreno mogao uskoro da izbaci Asanža iz Ambasade u Londonu kojeg bi potom najvjerovatnije uhapsile britanske vlasti.

Asanž je izjavio da bi, u slučaju njegovog hapšenja, bila otpečaćena tajna optužnica protiv njega u SAD i da bi bio isporučen.

Moreno je tokom sedmice izjavio da će Asanž prije ili kasnije morati napustiti diplomatsku misiju.

 

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Biznis klub

    '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.