Jahja Sinvar

Objavljen snimak vođe Hezbolaha u tunelu: Šta je radio uoči masakra 7. oktobra

  • Izvor: Telegraf
  • 20.10.2024. 08:47

Pukovnik Nadav Šošani, međunarodni portparol Izraelskih obrambenih snaga (IDF), objavio je u subotu snimak s kojeg je skinuta oznaka povjerljivo, a na kojem se navodno može vidjeti šta je nedavno ubijeni vođa Hamasa Jahja Sinvar radio dan prije nego što je Hamas 7. oktobra prošle godine napao Izrael.

Šošani tvrdi da je snimak koji su, čini se, snimile sigurnosne kamere u jednom od Hamasovih tunela, načinjena nekoliko sati prije Hamasovog napada na Izrael.

Na snimku se može vidjeti kako Sinvar nosi vreće, vodu, jastuk i nešto za šta Šošani kaže da je televizor.

Predsjednik Dodik: Velika čast za Srpsku da se pojavi na samitu BRIKS-a

Predsjednik Dodik: Velika čast za Srpsku da se pojavi na samitu BRIKS-a

Portparol IDF-a Daniel Hagari tvrdi da se tunel koji se može vidjeti u videu nalazi ispod doma Sinvara u Gazi.

"Satima su bili sami. Sinvar i njegov sin hodaju tamo-vamo, opremaju se hranom, vodom, jastucima, televizorom, dušecima i drugim proizvodima za dugačak boravak u tunelu", rekao je Hagari.

Danas slavimo Srđevdan: Ovo su narodna vjerovanja

Danas slavimo Srđevdan: Ovo su narodna vjerovanja

"Satima prije masakra, Sinvar je brinuo samo o sebi i svojoj porodici dok je slao teroriste da ubijaju izraelsku djecu, žene i muškarce", dodao je Hagari.

Hagari je utvrdio da su izraelski vojnici uspjeli da pronađu Sinvarovo skrovište u Han Junisu, a portparol IDF-a kaže da je to ličilo na podzemnu tvrđavu. U njoj su Izraelci pronašli toalete, tuš, kuhinju, krevet, uniforme, sefove, dosta gotovine i dokumenta.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: