Jemen

Novi udari Amerike i Britanije na Hute

  • Izvor: SRNA
  • 23.01.2024. 08:24

Američki i britanske snage izvele su još jednu zajedničku vojnu operaciju protiv Huta u Jemenu kao odgovor na njihove napade na komercijalne brodove u Crvenom moru, javio je Bi-Bi-Si.

Iz Pentagona je saopšteno da je pogođeno osam meta, uključujući podzemno skladište kao i raketni arsenal i opremu za nadgledanje.

Huti napadaju brodove za koje kažu da su povezani sa Izraelom i Zapadom i koji prolaze kroz važnu trgovinsku rutu preko Crvenog mora.

Pentagon je potvrdio da su dvije strane izvele još jednu rundu "proporcionalnih i neophodnih napada" na Hute.

Američki zvaničnici rekli su da su u posljednjim napadima SAD i Velika Britanija koristile mornaričke rakete "Tomahavk" i mlazne avione da unište skladišta i lansere projektila Huta.

Saudijska medijska mreža "Al hadat" javila je da su SAD i Britanije izvele najmanje 35 napada, kao i da su poginula tri visoko-rangirana predstavnika Huta.


Tajna kineska laboratorija simulirala napad na američke ratne brodove

Tajna kineska laboratorija simulirala napad na američke ratne brodove

Neimenovani predstavnik Huta rekao je za "Al džaziru" da su ovi udari najintenzivniji od 12. januara, kada su SAD i Velika Britanija po prvi put napale teritoriju Jemena.

U međuvremenu, snažne eksplozije čuju se u Sani, prijestonici Jemena, koju kontrolišu Huti.

Huti su najavili da će odgovoriti na najnovije napade SAD i Britanije.

Britanski ministar odbrane Grant Šaps opisao je novi talas udara u Jemenu kao "samoodbranu od napada" Huta na trgovačke brodove.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Revolucija 1917 (R)

    ''Revolucija 1917 (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.