Sudan

Novi šef prelaznog Vojnog savjeta ukinuo vanredno stanje i policijski čas

  • 13.04.2019. 21:55

Novi šef prelaznog Vojnog savjeta Sudana general-pukovnik Abdel-Fatah al-Burhan ukinuo je vanredno stanje i policijski čas u zemlji.

On je najavio oslobađanje svih političkih zatvorenika u Sudanu, uz obećanje da će "iskorijeniti prethodni režim". 

Prema njegovim riječima, Savjet će upravljati dvije godine, a onda će vlast prepustiti civilnim vlastima. 

Sudanska državna televizija javila je večeras da je šef sudanskih snaga za brza dejstva general Mohamed Hamdan Dagalo, zvani Hemeti, postavljen za zamjenika šefa prelaznog vojnog savjeta. 

Televizija je prikazala snimak na kome se vidi kako Hemeti polaže zakletvu, kao i novi članovi Savjeta, javlja "Sputnjik". 

Prethodni šef prelaznog Vojnog savjeta Sudana Avad Mohamed Ahmed Ibn Auf podnio je sinoć ostavku na tu poziciju, nakon 24 časa na dužnosti. 

Početkom sedmice, oružane snage raspustile su Vladu i privele 100 zvaničnika, uključujući predsjednika Omara al-Bašira, koji je upravljao zemljom skoro 30 godina.

Tagovi:
  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Kontekst

    Kontekst' donosi pregled i analizu najvažnijih događaja i procesa u regionu i svijetu, razgovore i tumačenja političara, stručnjaka za međunarodne odnose, politikologa, diplomata.

  • 21:00 Serija: Odmetnica (12+)

    Serija: Odmetnica (12+)

  • 21:45 Garavice, dokumentarni film (R) (12+)

    'Dokumentarni film 'Garavice' reditelja Dragana Radovića, u produkciji Fondacije 'Zaboravljeni korijeni'donosi priču o jednom od najvećih stratišta srpskog naroda tokom Drugog svjetskog rata.

  • 23:15 Dobro došli u Akapulko (16+)

    'Dobro došli u Akapulko' je američka akciona komedija iz 2019. godine u režiji Ivana Giljerma.