Nova pravila za ulazak u Austriju

  • 11.05.2021. 10:48

Nakon popuštanja epidemioloških mjera od 19. maja važiće i nova pravila za ulazak u Austriju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova trenutno radi na prilagođavanju nove uredbe u vezi s pravilima za ulazak u zemlju, a koja uključuju i sertifikate o vakcinaciji.

Najavljeno je da će se nova uredba orijentisati na klasifikaciju rizičnih regiona na osnovu liste evropske agencije za zdravstvo ECDC.

Za ulazak u Austriju ubuduće će postojati tri kategorije: ulazak iz "zeleno" kategorisanih država, za koje neće važiti nikavi preduslovi, te i ulazak iz "crvenih" ili narandžastih" zemalja, za koje će biti uvedena obaveza posjedvanja dokaza o vakcinaciji, preležanoj infekciji ili negativni test.

Ukoliko neko u Austriju dolazi iz "tamnocrvenih" regiona, on će morati sa sobom imati jedan od ova tri dokumenta, i dodatno će morati u karantin.

Trenutno u Austriju ne mogu da ulaze turisti, već samo osobe sa boravkom, radi posla, ili iz porodičnih i humanitarnih razloga, i to uz negativan PCR ili antigenski test, kao i desetodnevni karantin, koji se može prekinuti najranije petog dana izolacije uz negativan test.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Narod priča

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.