Ne može mu se vjerovati

Nisu odavali tajne podatke Džonsonu jer je "brz na jeziku"

  • 05.07.2019. 11:19

Direktori britanskih obavještajnih agencija nisu odavali tajne podatke Borisu DŽonsonu dok je bio na funkciji ministra spoljnih poslova iz bojazni da mu se ne može vjerovati, piše list "San".

Prema pisanju lista, DŽonson je u najmanje dva slučaja bio optužen da je greškom odao povjerljive informacije. 

"Premijer Tereza Mej smatrala je da se DŽonsonu ne može vjerovati jer je brz na jeziku, što je izazivalo negodovanje obavještajnih agencija. Zbog toga mu ništa nije ni govoreno. Pripremni sastanci bi bili održavani bez njegovog znanja i prije nego što on dođe u Dauning strit", rekao je jedan od dobro obavještenih izvora lista. 

Prema pisanju lista, DŽonson je prvi put naljutio Mejovu kada je u jednom intervjuu objavio detalje o preliminarnoj istrazi o smrti vojnika Lija Rigbija 2013. godine. 

Drugi put je DŽonson tokom sastanka ministara u Dauning stritu govorio o veoma povjerljivoj informaciji o taocu u Siriji. 

Analitičari ističu da ovo otkriće postavlja ozbiljna pitanja o odnosu DŽonsona sa obavještajnim agencijama ukoliko bi on za tri sedmice postao novi premijer. 

List ocijenjuje da ovo predstavlja i sramotu za samog DŽonsona jer je među njegovim zaduženjima i to da nadgleda rad dvije od tri britanske obavještajne agencije "MI-6" i "GCHK". 

Iz DŽonsonove kancelarije negirana su pisanja lista.

  • 07:00 Svet poljoprivrede (R)

    Poljoprivredna emisija dugogodišnje tradicije donosi provjerene informacije znanja i iskustva koja interesuju svakog poljoprivrednika.

  • 08:00 Agrar

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu.

  • 08:30 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 10:00 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 10:50 Mućke (12+) (R)

    'Mućke (12+) (R)

  • 11:30 Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu.