Objavio Arno Gujon

Nevjerovatna fotografija iz Libana: Avion ''Еr Srbije'' poletio iz Bejruta uprkos bombardovanju

  • 09.10.2024. 17:30

Specijalnim letom "Еr Srbije" u organizaciji Vlade Republike Srbije evakuisano je 47 državljana Srbije i 11 članova njihove najuže familije iz Libana, kao i 30 stranih državljana.

Direktor Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju Arno Gujon je na svom tviter nalogu objavio fotografiju koja je snimljena u trenutku kada je avion poletio.

"Nevjerovatna slika! Avion "Еr Srbije" polijeće iz Bejruta uprkos bombardovanju!", napisao je Arno Gujon.

Državljani Srbije evakuisani iz Libana bezbjedno su juče sletjeli u Beograd letom "Еr Srbije". Avion srpske nacionalne avio-kompanije poletio je iz Bejruta juče u 12.30 časova po lokalnom vremenu, a na beogradski aerodrom sletio je nešto poslije 14.30 časova.

Ambasador Srbije u Libanu Milan Trojanović rekao je, ispraćajući putnike, da su srpski državljani bili presrećni zbog činjenice da je Srbija organizovala ovaj let, ali i da je otprilike polovina građana Srbije iz privatnih ili poslovnih razloga odlučila da ostane u Libanu.

Usljed pogoršanja bezbjednosne situacije, Ministarstvo spoljnih poslova Srbije i ambasada u Bejrutu uputili su apel državljanima Srbije u Libanu da izbjegavaju javne skupove i putovanja unutar zemlje kao i da, ukoliko su u mogućnosti, napuste teritoriju te države.

Ambasada Srbije napravila je listu svih srpskih državljana koji žive u Libanu i svakodnevno održavala kontakte sa njima u cilju koordinacije aktivnosti.

Pratite nas i putem Vibera

  • 19:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 20:00 Velike bitke Drugog svjetskog rata

    'Velike bitke Drugog svjetskog rata

  • 20:50 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:35 Serija: Aviondžije (12+)

    'Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 22:10 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:25 Serija: Mućke (12+)

    ''Serija: Mućke (12+)