Poljska

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

  • Izvor: B92
  • 09.05.2024. 20:39

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Bjelorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

Ministar odbrane Poljske Vladislav Kosinjak-Kamiš je rekao da povećano prisustvo poljskih i savezničkih vojnih snaga u regionima blizu granice takođe pomaže da se pooštre istočne granice NATO i Еvropske unije.

On se u intervjuu za privatni poljski radio Zet založio za to da Poljska izgradi liniju odbrambenih bunkera i rovova duž te granice kao i duž one sa ruskom eksklavom Kalinjingradom, što su baltičke države već uradile.

Stiže novi

Stiže novi "Gospodar prstenova"

Poljski zvaničnici tvrde da je talas nelegalne migracije iz Bjelorusije orkestriran od strane te zemlje i Rusije da bi destabilizovali Poljsku, ukrajinskog saveznika, kao i cijelu ЕU. Ona je u velikoj mjeri zaustavljena metalnom barijerom koju je Poljska završila prošle godine, ali neki ilegalni prelazi se nastavljaju.

(b92)

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:15 Dokumentarni program (R)

    'Dokumentarni program (R)

  • 13:15 Agrar (R)

    ''Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu, kao i mnoštvo zlata vrijednih savjeta, te priče o vrijednim poljoprivrednicima, domaćinima, i plodovima njihovog rada

  • 13:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.