Francuska obavještajna služba

Nema dokaza o umješanosti Moskve u nemire u Francuskoj

  • 16.12.2018. 20:09

Nisu pronađeni nikakvi dokazi za umiješanost Rusije u proteste koji u Francuskoj traju od kraja prošlog mjeseca, javile su francuske "Nedjeljne novine", pozivajući se na izvor iz francuskih obavještajnih službi.

Izvor je rekao da do danas nije pronađen nijedan dokaz o umiješanosti Moskve u pokret "Žuti prsluci", ali je naglasio da su to samo "privremeni rezultati". 

Neimenovani izvor dodao je da je siguran da bi Rusija mogla da podrži opoziciju i nacionaliste na izborima u Evropskom parlamentu, koji se održavaju na proljeće, ali nije iznio dokaze za svoje tvrdnje, javio je TASS. 

Francuski ministar spoljnih poslova Žan-Iv le Drijan izjavio je ranije da Generalni sekretarijat državne odbrane i bezbjednosti istražuje navode medija da je Rusija pojačala aktivnost na društvenim mrežama u periodu uličnih protesta. 

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova ranije danas je protestovalo zbog izvještaja da Bi-Bi-Si pokušava da pronađe dokaze o umiješanosti Moskve u proteste u Francuskoj. 

Portparol Ministarstva Marija Zaharova saopštila je da će Ministarstvo uputiti žalbu OEBS-u zbog navoda britanskih medija.