Ako se dozvoli upotreba dalekometnog oružja

Nebenzja zagrmio: To će biti direktan rat NATO-a i Rusije!

  • 13.09.2024. 17:30

Članice NATO-a biće u direktnom ratu sa Rusijom ukoliko ukinu ograničenja za upotrebu dalekometnog oružja sa ciljem gađanja meta duboko u ruskoj teritoriji, izjavio je stalni predstavnik Rusije u UN Vasilij Nebenzja.

On je tokom sjednice Savjeta bezbjednosti UN u Njujorku rekao da će Moskva u tom slučaju donijeti "relevantne odluke", sa svim posljedicama koje će one donijeti agresorskim državama.

Arestovič: Državne granice iz 1991. više nisu odbranjive

Arestovič: Državne granice iz 1991. više nisu odbranjive

- Ukoliko se zaista donese odluka da se ukinu ograničenja, to će značiti da su članice Alijanse od tog trenutka u direktnom ratu sa Rusijom. U tom slučaju, kao što znate, moramo da donesemo relevantne odluke, sa svim posljedicama koje će zadesiti zapadne agresore - upozorio je Nebenzja.

Ruski ambasador dodao je da su SAD odgovorne za prebacivanje krivice na druge, ali da im to u ovom slučaju neće uspjeti, "jer su tu obavještajni podaci sa satelita iz SAD i ЕU".

Predstavnici članica Savjeta bezbjednosti sastali su se na zahtjev Stalne misije Ruske Federacije u UN, kako bi razgovarali o isporuci zapadnog oružja Kijevu.


Pratite nas i putem Vibera