Samuil

Najusamljeniji čovjek na svijetu živi na -70, a komšije su mu vukovi i medvjedi

  • Izvor: Telegraf
  • 12.07.2024. 16:18

Samuil (67) posljednje dvije decenije živi među snijegom prekrivenim drvećem, dok su mu prve komšije medvjedi i vukovi.

Prozvali su ga "najusamljeniji čovjek na svijetu", jer vodi skroman život u kolibi koju je sam napravio, a mora da pješači pet sati kako bi stigao do civilizacije.

Samuil otkriva da je nekada živio u malom selu i vodio prilično "dosadan život". Zato je odlučio da se izoluje u divljini, dok je najbliži grad Jakutsk.

Svoj dom je izgradio pomoću materijala koji je pokupio u višesatnim šetnjama, dok su prozori prekriveni celofanom, prenosi "Mirror".

Mora da se nosi i sa temperaturama koje dostižu -70 stepeni Celzijusa, kao da medvjedi i vukovi nisu dovoljna opasnost.

Gori autobus na putu Banjaluka - Mrkonjić Grad

Gori autobus na putu Banjaluka - Mrkonjić Grad

Često se "tušira" u ledeno hladnom snijegu, a da bi obezbjedio hranu morao je da postane stručnjak za pecanje i hvatanje manjih životinja, poput zečeva.

Samuil je napravio i improvizovani zamrzivač tako što je iskopao rupu ispod kolibe, a struja mu nije potrebna. Kaže da je u ovim predjelima ponekad toliko hladno da se probudi sa smrznutom kosom.

Kada se javi potreba za civilizacijom, primoran je da pješači satima, i istovremeno izbjegava susrete sa divljim životinjama. U ovom godinama to mu predstavlja problem.

- Vidio sam mnogo medvjeda kako prolaze pored moje kuće. Hvala Bogu da ne ulaze unutra, mogli bi biti veoma opasni - kazao je u dokumentarcu koji je 2023. objavljen na Jutjubu.

Еkipa koja ga je posjetila pomogla je da postavi solarne panele na krov kuće, kao i izolaciju na prozore.

(Telegraf.rs)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?