Rusija i Britanija u klinču

Moskva: Informisaćemo međunarodnu zajednicu o slučaju "Skripalj"

  • 05.09.2018. 21:34

Moskva će da predoči informacije o slučaju "Skripalj" međunarodnoj zajednici, saopštilo je večeras rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

"U najskorijoj budućnosti mi ćemo obavijestiti međunarodnu zajednicu u vezi sa ovim slučajem. To ćemo da učinimo u Njujorku i u Hagu. Uvjereni smo da će pokušaji britanske strane da nađe izgovor za dalje napade na nas uskoro prestati", navodi se u saopštenju. 

Isti izvor navodi da Organizacija za zabranu hemijskog oružja (OPCW) i britanska laboratorija u Porton Daunu nisu bile u stanju da imenuju državu porijekla nervnog agensa koji je korišten u slučajevima u Solsberiju i Ejmsberiju. 

"Naglašavamo još jednom da ni OPCV ni britanska laboratorija nisu utvrdile porijeklo korištenog nervnog agensa. Rad na hemijskim jedinjenjima ove vrste odvija se u nekoliko zemalja već godinama, uključujući SAD, Britaniju, Njemačku, Švedsku, Češku i Holandiju", navodi se u saopštenju, prenosi TASS.

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Revolucija 1917

    'Revolucija 1917

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program