Oglasila se Španija

"Moralni leš" pronađen u Španiji: Ruski "izdajnik" ubijen?

  • Izvor: Telegraf
  • 20.02.2024. 13:16

Španska policija saopštila je danas da sumnja da je ubijen ruski pilot Maksim Kuzminov koji je prošle godine prebjegao u Ukrajinu, nakon što je izrešetano tijelo pronađeno prošle nedjelje na istoku Španije.

Andrij Jusov, predstavnik ukrajinske vojne obavještajne službe, potvrdio je lokalnim medijima da je bivši ruski pilot poginuo u Španiji, ali nije iznio detalje. Ruski mediji pišu da je Aleksej Danilov, sekretar ukrajinskog Saveta za nacionalnu bezbjednost i odbranu, rekao da je Ukrajina predložila Kuzminovu da ostane u Ukrajini gdje će biti zaštićen.

Šef ruske spoljne obavještajne službe Sergej Nariškin izjavio je da je pilot bio "izdajnik i zločinac" koji je postao "moralni leš" od trenutka kada je planirao svoj čin dok je portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao da nema saznanja o ovom pitanju i da Moskva nije dobila informacije diplomatskim kanalima.

Udario dijete u marketu jer je bio

Udario dijete u marketu jer je bio "nervozan"

Španska civilna garda saopštila je da je pronašla lažna dokumenta kod čovjeka čije je tijelo otkriveno 13. februara na ulazu u stambeni kompleks u La Kali, u blizini istočnog lučkog grada Alikantea, prenosi AP.

Oni su rekli da dokumenti identifikuju čovjeka kao 33-godišnjeg Ukrajinaca, ali policija sada vjeruje da bi to mogao biti Kuzminov, koji je prebjegao prošle godine uletjevši u Ukrajinu vojnim helikopterom Mi-8 uz pomoć ukrajinskih obavještajaca.

Španska državna novinska agencija Еfe javila je da žrtva bila upucana i pregažena automobilom.

Zemljotres uživo: Pogledajte reakciju u studiju

Zemljotres uživo: Pogledajte reakciju u studiju

Izvještaji kažu da je zapaljeni automobil, vjerovatno onaj korišćen u napadu, pronađen u blizini te oblasti kasnije, ali Civilna garda nije mogla odmah da potvrdi tu informaciju.

(Telegraf)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: