Rekao ministar odbrane

Moguća velika eskalacija u Ukrajini: Еvropska zemlja dala dozvolu!

  • 10.09.2024. 17:01

Holandija je dala zeleno svjetlo Ukrajini da koristi borbene avione F-16 za napade na rusku teritoriju, izjavio je holandski ministar odbrane Ruben Brekelmans u intervjuu za „Frankfurter Algemeine Cajtung“.

- Ukrajina može koristiti naše oružje na teritoriji Rusije za samoodbranu u skladu s međunarodnim pravom. Kijev ima pravo na samoodbranu - izjavio je Brekelmans.

Niko se ne može sakriti od ruskih bombi: Uništen komandni centar ukrajinske vojske!

Niko se ne može sakriti od ruskih bombi: Uništen komandni centar ukrajinske vojske!

Prvi zamjenik predsjednika odbora za odbranu Savjeta Federacije Rusije i bivši komandant Vazdušno-kosmičkih snaga (VKS) Rusije, Viktor Bondarev, upozorio je 23. avgusta da bi se piloti NATO-a, koji će leteti na F-16, uskoro mogli naći u oborenim avionima.

Rusija smatra da isporuka naoružanja Ukrajini ometa mirno rješenje sukoba i direktno uključuje NATO u konflikt. 

Švedska šalje novi vojni paket Ukrajini, vrijedan 443 miliona dolara

Švedska šalje novi vojni paket Ukrajini, vrijedan 443 miliona dolara

Ministar spoljnih poslova Rusije, Sergej Lavrov, napomenuo je da će svaki transport sa oružjem za Ukrajinu postati legitimna meta za Rusiju. Lavrov je istakao da SAD i NATO direktno učestvuju u sukobu ne samo isporukama oružja, već i obukom kadrova na teritorijama Velike Britanije, Njemačke, Italije i drugih zemalja. U Kremlju su naveli da zapadno naoružavanje Ukrajine ne doprinosi pregovorima i može imati negativne posljedice.


Pratite nas i putem Vibera