Andrea Nales

Moguć krah koalicione vlade kancelarke Angele Merkel

  • 03.08.2018. 21:38

Lider njemačke Socijaldemokratske partije lijevog centra Andrea Nales izjavila je da ne može isključiti mogućnost kolapsa krhke koalicione Vlade ukoliko se upusti u još jednu razdornu raspravu, kao što je nedavni spor o migrantskoj politici.

Ona je za njemačke novine RND rekla da je spor u vezi sa problemom migranta između Hrišćansko-demokratske unije /CDU/ njemačkog kancelara Angele Merkel i njenih Hrišćansko-socijalne unije Bavarske /CSU/ isfrustrirala mnoge, uključujući i stranku Nalesove jer je predstavljala unutrašnju svađu i nije postojala usredsređenost na suštinska pitanja. 

Nalesova je napomenula da, nakon iskustva u posljednjih nekoliko mjeseci, ne može da isključi mogućnost kolapsa Vlade jer su to bile "ozbiljne stvari". 

Lider socijaldemokrata pozvala je njemačkog ministra unutrašnjih poslova Horsta Zehofera, koji je lider CSU, da prekine da sprovodi "pseudo-debate". 

"Ispred njega su važni izazovi, kao što su zakon o imigraciji, integracija novih migranata i izgradnja novog smještaja", istakla je Nalesova. 

Vlada Merkelove dovedena je na ivicu kolapsa, usljed zahtjeva Zehofera da se pooštri migraciona politika u NJemačkoj. 

Zehofer je ranije danas izjavio da planira da koristi "Tviter" kako bi direktno poslao poruku ljudima pred izbore u Bavarskoj u oktobru, u kojoj bi CSU mogla da izgubi apsolutnu većinu u tom području.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Ćirilica

    'Kroz uzbudljiv, dinamičan i nepredvidiv razgovor sa različitom paletom gostiju - od stručnjaka i renomiranih teoretičara, političara i funkcionera, umjetnika do estradnih ličnosti otkriva informacije koje ne objavljuju ni najskandalozniji tabloidi.

  • 16:00 Revolucije 1917 (R)

    Revolucije 1917 (R)

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Odmetnica (12+) (R)

    Odmetnica (12+) (R)

  • 17:50 Еmisija: Еnergo klub (R)

    Relevantne aktuelnosti iz oblasti proizvodnje električne energije.