Еvo o čemu je zapravo riječ

Misterija 'crne rupe' na Guglovoj karti dovela je do brojnih teorija

  • 07.04.2024. 10:01

Korisnici Interneta otkrili su misterioznu pojavu na Gugl kartama, te je pokrenuta rasprava na društvenim mrežama šta je ustvari ogromna crna rupa koja se otvorila usred okeana.

Međutim, riječ je o nečemu puno 'normalnijem'. Gugl snimak je optička varka, jer ono što s visine izgleda kao velika crna rupa kojoj uistinu nije mjesto usred okeana je ustvari nenaseljeno ostrvo Vostok koji se nalazi sjeverozapadno od Tahitija.

Vostok pripada Republici Kiribiti, nalazi se ured Pacifičkog okeana, te je oko 4000 milja od Australije, piše Miror.

Ovo je trenutak odrona kod Mostara

Ovo je trenutak odrona kod Mostara

Naravno, kako je ostrvo Vostok misteriozno "zacrnjeno" na Gugl kartama, to je dovelo do brojnih teorija zavjere među kojima je i jedna da je riječ o mjestu koje namjerno je zamaglio Gugl s ciljem čuvanja tajnosti, kao što to radi za mnoga mjesta na svijetu, poput vojnih baza.

Decenijama postoje teorije zašto postoji čudna, tamna masa usred Tihog okeana, ali istina je mnogo manje zlokobna nego što su se ljudi nadali.

Melina Džinović pričala da je normalno da joj je Haris davao pare jer mu je rodila djecu

Melina Džinović pričala da je normalno da joj je Haris davao pare jer mu je rodila djecu

Ostrvo ima mnogo gustih šuma sačinjenih od stabala koja su srasla jedno do drugog. Drveće je tamnozeleno - ali izgleda crno iz vazduha i zato je na Gugl mapama izgledalo kao crna rupa.

Pratite nas i putem Vibera