Nakon uragana

Milion ljudi u Teksasu još nema struju

  • Izvor: SRNA
  • 12.07.2024. 18:41

Oko milion domaćinstava i preduzeća u Teksasu ni danas nemaju struju, pet dana nakon što je uragan "Beril" donio na kopno snažan vjetar i kišu, koji su rušili drveće i električnu infrastrukturu.

"Center point enerdži", najveći dobavljač električne energije u Teksasu, saopštio je da je oko 870.000 njegovih kupaca i dalje bez struje.

Snabdijevanje je obnovljeno za oko 1,4 miliona kupaca u danima nakon nevremena, navodi se na veb-stranici ove kompanije.

"Jutiliti enerdži" je saopštio da su ekipe za popravke u Teksasu obnovile isporuku struje za oko 162.800 od 252.460 kupaca pogođenih uraganom.

Klimatska kriza u Teksasu: 10.000 krava nestaje u plamenu

Klimatska kriza u Teksasu: 10.000 krava nestaje u plamenu

Frustracije su porasle među stanovnicima sa povećanjem temperature u Hjustonu na 38 stepeni Celzijusovih. Pojedina preduzeća ostala su zatvorena zbog nedostatka struje, dok su stanovnici bili primorani da bace namirnice vrijedne stotine dolara.

Meteorolozi sa Državnog univerziteta u Koloradu ove sedmice su objavili novu prognozu o uraganima za 2024. godinu i rekli da je "Beril" najava onoga što bi moglo da se desi više puta ove sezone.

Oni sada predviđaju šest velikih oluja sa vjetrom brzine preko 180 kilometara na čas, u odnosu na raniju prognozu od pet.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: