Moskva

Medvedev o Bajdenu: Demencija je korisna

  • Izvor: Indeks
  • 16.10.2023. 19:47

Bivši ruski predsjednik i aktuelni zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Dmitrij Medvedev se u objavi na mreži Iks, nekada poznatoj kao Tviter, osvrnuo na izjavu američkog predsjednika Džozefa Bajdena.

Ranije je Bajden u razgovoru za "Si Bi Еs" poručio da bi Sjedinjene Države mogle postići normalizaciju situacije na Bliskom istoku i ujedinjenje Еvrope kako bi potisnule predsjednika Rusije.

“Zamislite šta bi se dogodilo da stvarno ujedinimo cijelu Еvropu, Putin bi bio konačno potisnut kako ne bi mogao stvarati probleme koje je do sada stvarao", kazao je američki predsjednik tom prilikom.

Medvedev mu je danas odgovorio. 

"Bajden je objavio svoju želju da se kandiduje za predsjednika, ujedini cijelu Еvropu i 'potisne' predsjednika Rusije 'tamo gdje ne može izazvati nevolje kakve je izazivao'. Dakle, ovo je suština misije američkog predsjednika! A mislili smo - naivno - da je to (misija) osiguranje prosperiteta Amerikanaca", napisao je Medvedev, prenosi "Indeks".

"U svakom slučaju, ništa od toga neće biti. Jedan od razloga je taj što je već zaboravio šta je rekao. Demencija je korisna stvar", dodao je.

Pratite nas i putem Vibera