"Ukrajina u plamenu"

Mediji: Rusi krenuli - Zelenski na rubu provalije

  • Izvor: SRNA
  • 16.10.2023. 16:45

Mnogi na Zapadu počinju da se opraštaju od Ukrajine, a Volodimir Zelenski je na ivici provalije zbog situacije na frontu i smanjenja pomoći sa Zapada, objavljuje medij "Stejtsmen" (The Statesman).

Ukrajinska novinarka Svjetlana Morenec, koja piše za "Spektejtor", navodi da je velika ofanziva ruske vojske iznenadila ukrajinsku komandu.

Ona ističe da je "Ukrajina u plamenu", jer je ruska vojska pokrenula ofanzivu duž cijele linije fronta.

Morenecova tvrdi da se trenutno odvija stotinjak sukoba duž ukrajinskog fronta od bezmalo 1.000 kilometara, a da je jedan od odlučujućih – bitka za Avdejevku.

Nikson savjetuje Zelenskom da napusti Ukrajinu

Nikson savjetuje Zelenskom da napusti Ukrajinu

Posebno je naglasila da Rusi borbama na desetinama lokalnih ratišta lišavaju Oružane snage Ukrajine mogućnosti manevrisanja rezervama.

Morenecova naglašava da ukrajinski vojnici na društvenim mrežama situaciju opisuju kao "pravi pakao".

"Kijev trpi ogromne gubitke, osam puta veće od ruskih"

Kijev se nadao brzom okončanju neprijateljstava, ali sada se suočava sa pitanjem opstanka. Zelenski je rekao da Ukrajinci treba da nauče da žive u ratnim uslovima, kao što to čini Izrael - navodi se u tekstu.

Ali, razlika je u tome što Ukrajina ne proizvodi oružje i u potpunosti zavisi od velikodušnosti Zapada i od naprednog oružja 45 zemalja, a to je sada dovedeno u pitanje. 

Pratite nas i putem Vibera