"Načinimo Еvropu ponovo velikom"

Mađarska izabrala slogan za predsjedavanje ЕU: Liči na ovaj preko ''bare''

  • 18.06.2024. 20:40

Mađarska će preuzeti predsjedavanje Еvropskom unijom 1. jula, a vodiće je pod sloganom "Načinimo Еvropu ponovo velikom", što je kopija slogana Donalda Trampa "Načinimo Ameriku ponovo velikom".

Parolu je otkrio mađarski ministar za evropske poslove Janoš Boka na konferenciji za novinare uoči početka predsjedavanja.

Kada je upitan da kaže zašto je Budimpešta izabrala taj slogan, on je rekao da je cilj mađarske vlade da sprovede "aktivno predsjedavanje" Unijom u drugoj polovini godine, preneo je Blumberg.

Boka nije želio da ubaci Trampa u priču, odgovarajući da nije siguran "da bi predsjednik Tramp ikada želio da Еvropa bude ponovo velika".

Pratite nas i putem Vibera

  • 21:30 Serija: Ko te šiša

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''Serija: Еl Čapo (16+)

  • 23:20 Serija: Red Rok (12+)

    Red Rok' je irska kriminalistička serija koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

  • 23:45 Noćni program

    Noćni program