Federalni mediji "slave"

Po mjeri političkog Sarajeva: Еlvir Klempić iz BiH imenovan za Bajdenovog savjetnika!

  • Izvor: ATV
  • 15.07.2024. 19:23

Svoje mjesto u američkoj administraciji našla je još jedna osoba čiji stavovi bi mogli dodatno da pogoršaju odnos Bijele kuće prema Srbima.

Еlvir Klempić, iz Gornje Bukovica kod Milića, imenovan je za višeg savjetnika Džoa Bajdena za vezu Bijele kuće sa američkim muslimanskim zajednicama. On na ovu poziciju dolazi iz Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), a bio je i član Bajdenovog izbornog štaba.

Federalni mediji "slave" njegovo imenovanje 

Uz već dobro poznate naslove kada neko ima bili kakve veze sa Srebrenicom, mediji u drugom entitetu su već počeli da "slave" njegovo imenovanje. A ni sam Klempić nije neko ko bi mogao da doprinese pomirenju i suživotu. On je još jedan u nizu predstavnika bošnjačke dijaspore koja se progurala u nekoj od zapadnih administracija i svoju poziciji koristi da šire priče o navodnom genocidu nad Bošnjacima. 

Bećirović iskoristio Srebrenicu da rasplamsa mržnju

Bećirović iskoristio Srebrenicu da rasplamsa mržnju

Treba reći da je Klempić kao dječak sa majkom i bakom u julu 1995. izašao iz Poročara (zar u "genocidu" puštaju djecu i žene???), te se 2001. godine preselio u SAD.

Klempić je diplomirao politikologiju, te se priključio Demokratskoj stranci, a sudeći po njegovim izjavama, očaran je Bajdenom. U jednom svom tekstu navodi da je "Bajden jedan od nas", zbog stava američkog predsjednika o događajima u i oko Srebrenice.

"Kao dijete koje je preživjelo strahote genocida u Srebrenici u Bosni, radim u ovoj kampanji jer vjerujem kako je Bajden prava osoba da vodi našu naciju, bavi se problemom zaštite ljudskih prava te se bori za ono što je ispravno", napisao je tada Klempić.

Grajf: Neće biti šire primjene jednostrane rezolucije o Srebrenici

Grajf: Neće biti šire primjene jednostrane rezolucije o Srebrenici

Širenju priče o navodnom genocidu, svakako mu omogućava i to što je član Savjetodavnog vijeća za BiH, nevladine organizacije koja okuplja više do 20 kongresmena.

Dvostruku standardi i "Еrdoganov Bošnjak"

Mediji su ranije Klempića prozivali da je "Еrdoganovog Bošnjaka", jer je bio direktor Organizacije za tursko nasljeđe koja je, navodno, bliska turskom predsjedniku. Uticajna jermenska dijaspora kritikovala je njegov izbor u izborni štab, jer je smatrala da neko ko "negira genocid Turaka nad Jermenima" nema tu šta da radi. Pobunila se i grčka dijaspora, smatrajući da ruši američko-grčko prijateljstvo.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Putuj, probaj, zavoli (R)

    '‘Putuj, probaj, zavoli (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.