Ruski ministar spoljnih poslova

Lavrov: Zapadne zemlje su uvijek željele da unište Rusiju

  • Izvor: SRNA
  • 02.09.2024. 19:18

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je da su zapadne zemlje uvijek nastojale da unište Rusiju.

"Oštrica je u ovoj fazi uperena ka Rusiji. Kao što je predsjednik Vladimir Putin rekao u februaru u svom obraćanju Federalnoj skupštini, njima je umjesto Rusije potreban prostor koji je potčinjen, koji se gasi, umire, prostor gd‌je mogu da rade šta hoće. Generalno, u tu svrhu su okupili koaliciju od oko 50 zemalja da bi pokušali da, između ostalog, rasparčaju Rusiju", rekao je Lavrov.

On je dodao u obraćanju profesorima i studentima Moskovskog državnog instituta za međunarodne odnose da su to pokušali da učine Napoleon i Hitler.

"Jasno je da se suština politike Zapada prema našoj zemlji uvijek sastojala u tome da smo previše jaki i nezavisni, da mora nešto da se uradi po tom pitanju, po mogućnosti - da unište Rusiju", naglasio je Lavrov.

Prema riječima šefa ruske diplomatije, istorija se ponavlja.

"Danas je 50 zemalja okupljeno protiv Rusije, isto pod nacističkim zastavama, uzimajući u obzir suštinu režima /ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog i ne samo nju, već čak i obilježja koja nose vojnici takozvane ukrajinske vojske", rekao je Lavrov. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: