Kritikovao izvještaj

Laburistička partija suspendovala Džeremija Korbina

  • 29.10.2020. 17:42

Britanska opoziciona Laburistička partija suspendovala je bivšeg lidera DŽeremija Korbina nakon što je kritikovao izvještaj o antisemitizmu u toj stranci.

U izvještaju nezavisne Komisije za jednakost i ljudska prava navedeni su ozbiljni propusti u istragama o antisemitizmu u Laburističkoj partiji.

Korbin je odbacio dijelove izvještaja, ocijenivši da su "dramatično pretjerani iz političkih razloga".

Britanski mediji pišu da je zbog tih njegovih komentara stranka i reagovala.

"U svijetlu njegovih komentara i pošto ih kasnije nije povukao, Laburistička partija suspenduje DŽeremija Korbina", saopšteno je iz britanske opozicione partije.

Trenutni lider Laburista Kir Starmer kritikovao je način na koji je njegov prethodnik na toj funkciji rješavao krizu i izvještaj nezavisnog tijela.

Korbin je najavio da će se žaliti na odluku o suspenziji iz partije.

Tagovi:
  • 20:10 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: 1992 (16+)

    ''Serija: 1992 (16+)

  • 23:20 Serija: Red Rok (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.