Sastaće se sa Makronom

Kralj Čarls III u trodnevnoj posjeti Francuskoj

  • Izvor: Telegraf
  • 20.09.2023. 10:41

Britanski kralj Čarls III počinje danas trodnevnu zvaničnu posjetu Francuskoj tokom koje će se susresti sa francuskim predsjednikom Еmanuelom Makronom u cilju poboljšanja odnosa dvije zemlje.

Kralj Čarls i kraljica Kamila počeće posjetu Francuskoj prisustvovanjem ceremoniji kod Trijumfalne kapije u Parizu u kojoj će akrobatske vještine prikazati timovi vazduhoplovnih snaga obje nacije, prenio je Rojters.

Momak i djevojka kažnjeni zbog seksa u Gospodskoj ulici

Momak i djevojka kažnjeni zbog seksa u Gospodskoj ulici

Britanski kraljevski par će, zajedno sa francuskim predsjednikom i njegovom suprugom Brižit, sutra posjetiti katedralu Notr Dam da bi vidjeli kako napreduju restauratorski radovi nakon požara 2019. godine u kojem je uništen krov crkve.

Zvaničnik Jelisejske palate rekao je da će posjeta britanskog kralja biti prilika da se poboljšaju odnosi dvije zemlje koji su narušeni nakon izlaska Velike Britanije iz ЕU 2020. godine.

Prvi put snimljena prelijepa skrivena jezera Islanda

Prvi put snimljena prelijepa skrivena jezera Islanda

Kralj Čarls je planirao da Francuska bude prva zemlja koju će posjetiti nakon što je postao kralj, ali je putovanje predviđeno za mart odloženo usljed protesta u Francuskoj zbog predložene reforme penzionog sistema.

Pratite nas i putem Vibera

  • 11:55 Vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 12:10 Gola nauka, dokumentarni program (R)

    '' Gola nauka, dokumentarni program (R)

  • 13:00 Autošop magazin (R)

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.

  • 13:30 Tajne muzeja

    '' Tajne muzeja

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Ćirilica

    'Kroz uzbudljiv, dinamičan i nepredvidiv razgovor sa različitom paletom gostiju - od stručnjaka i renomiranih teoretičara, političara i funkcionera, umjetnika do estradnih ličnosti otkriva informacije koje ne objavljuju ni najskandalozniji tabloidi.