Ukrajina

Kako su ruski diverzanti kroz cijev dugu dva kilometra zauzeli centar Avdejevke

  • 25.01.2024. 13:33

Ruski mediji objavili su snimak i podrobniju priču o tome kako su ruske snage kroz tajnu cijev prodrle u dio utvrđene ukrajinske oblasti u Avdejevki u kojoj su u toku ulične borbe.

Jurišne jedinice Veteranske brigade Dobrovoljačkog korpusa Oružanih snaga Rusije prodrle su na teritoriju utvrđenog rejona u nekadašnjem restoransko-hotelskom kompleksu "Carski lov".

Kako navode vojni dopisnici, ruski vojni obavještajci otkrili su tu cijev prije godinu dana, a tada još nisu ni trajale aktivne jurišne operacije.

Pripreme za korištenje prolaza kroz cijev držane su u strogoj tajnosti.

Dok su u ruske snage sjekle prolaz u cijevi u proširivale ga, ruske trupe su otvarale jaku vatru iz minobacača i artiljerijskih oruđa da se ne bi čula buka tokom inžinjerijskih radova.

Ali, prvi pokušaj da kroz cijev prodre u hotelski kompleks nije uspio. Kada je počelo odmrzavanje, cijev je poplavila voda, pa su vojnici morali da naprave dodatne otvore za ventilaciju.

Ruski dobrovoljci su se zatim probili na područje "Carskog lova", dolazeći iza ukrajinskih linija, nakon čega su odsjekli veći dio ovog utvrđenog područja od glavne grupe Oružanih snaga Ukrajine u Avdejevki.

Tokom operacije zauzimanja "Carskog lova", ruska vojska je uspjela da zarobi grupu ukrajinskih vojnika.

Kako navodi TV Front, operacija zauzimanja "Carskog lova" ostaće zapisana u istoriji jurišnih operacija na Avdejevku kao primjer nevjerovatne hrabrosti i domišljatosti ruskih vojnika.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Biznis klub

    ''‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.