Lider Čečenije

Kadirov: Manijak i tiranin Bajden konačno izgubio ostatke pameti

  • Izvor: B92
  • 18.03.2022. 10:48

Lider Čečenske Republike Ramzan Kadirov prokomentarisao je izjavu predsjednika Amerike Džozefa Bajdena da je predsjednik Rusije "ratni zločinac".

"Džo Bajden je u starosti konačno izgubio ostatke pameti. Sada, pokušavajući da uđe u ulogu plemenitog kauboja, odlučio je da ocijeni ruskog predsjednika Vladimira Putina, nazvavši ga 'ratnim zločincem'".

Istakao je da želi da podsjeti da je riječ o Džozefu Bajdenu, 47. predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država.

"To je isti onaj koji je za života učinio toliko zla protiv čovječnosti da je skoro svaki njegov čin iz bilo kog dana dovoljan da ga dovede na najteži sud. Štaviše, neke od njegovih monstruoznih zločina tužilaštvo neće ni morati da dokazuje", istakao je Kadirov.

Kako je je naveo, Bajden javno, "apsolutno bez sramote, s ponosom i sam iznosio dokaze, podsjećajući kako je, na njegovu ličnu inicijativu, bombardovan Beograd i uništene srpske četvrti", prenosi "B92".

Lider Čečenske Republike Ramzan Kadirov kaže da je upravo Bajden dao naređenje Vazduhoplovstvu da bombarduje Siriju, a kasnije se ispostavilo da ne zna ništa o području operacije i ko je tamo bio.

"Sjetimo se i kako je Bajden, još kao senator, strastveno insistirao na potrebi invazije na Irak. I svijet neće zaboraviti na zločine Amerikanaca u Bagdadu. Upravo američko oružje koje nacisti dobijaju po Bajdenovom naređenju danas pretvara gradove Ukrajine u ruševine i donosi smrt civilima", rekao je.

Rekao je da su akcije Džoa Bajdena usmjerene samo na interese američke ekonomije.

"Uništavajući druge zemlje iz namišljenih razloga, on, kao i mnogi njegovi prethodnici, bukvalno uživa u haosu u drugim regionima i nikako ne može da pije krv mirnih žena, djece i staraca koji umiru pod američkim granatama".

"Ovaj manijak, koji sebe zamišlja svjetskim žandarmom, ima drskosti da ocjenjuje našeg predsjednika? Među aktuelnim liderima država danas nema ozloglašenijeg vojnog i ekonomskog kriminalca od Džoa Bajdena. Tipičan primjer autoritarnog tiranina i despota željnog vlasti. Cijeli civilizovani svijet to veoma dobro razumije. Jedini problem je što se ne usuđuju svi da to iznesu. Ali sve ima svoje vrijeme. Hajde da ne pretjerujemo", zaključio je Kadirov.