Čečenski lider

Kadirov: Kad se naši borci pojave, pukovi nacista bježe

  • Izvor: Novosti.rs
  • 03.03.2022. 16:24

Čečenski lider Ramzan Kadirov objavio je na svom telegram kanalu najnovije informacije sa fronta, uz tvrdnje da tamo gdje se pojave Čečeni - Banderovci bježe glavom bez obzira.

"Čečenske specijalne snage pod vođstvom komandanta Huseina Mežidova nastavljaju da postižu uspjehe u ofanzivnim operacijama protiv banderovaca. Tamo gdje se naši borci pojave, cijeli pukovi nacista beže. Ako imaju vremena, naravno", napisao je Ramzan Kadirov na telegramu, i objavio snimak svog komandanta.

Mežidov je Kadirova izvijestio da je bataljon ukrajinskih nacionalista poražen, kao i da je navodno "2.500 banderovaca pobjeglo ne pružajući otpor".

"Naši borci su zauzeli najveću vojnu bazu u Ukrajini. U skladištima je pronaćena ne samo ogromna količina oružja i municije, već i savremena oklopna vozila, sedam tenkova, 12 oklopnih transportera, artiljerijsko oruđe... Svi trofeji su zaplijenjeni",  napisao je Kadirov.

On je dodao i da to nije ništa u poređenju sa odlučnim stavom čečenskih specijalaca.

"Momci hrle naprijed - u Kijev, i gore od želje da banderovcima objasne da ovdhe više nisu gospodari. Siguran sam da će to učiniti, sve u svoje vrijeme", zaključuje čečenski lider.

Tagovi: