Izraelski ambasador napustio prostoriju tokom Erdoganovog obraćanja

  • 22.09.2020. 22:55

Ambasador Izraela u UN Gilad Erdan optužio je Tursku za antisemitizam i izašao iz prostorije tokom obraćanja turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana Generalnoj skupštini UN.

On je rekao da Erdogan nastavlja sa antisemitskim izjavama i širenjem laži, nakon što je turski predsjednik kritikovao izraelsku politiku u vezi sa Jerusalimom i Palestincima.

"Važno je da svijet prepozna dvostruke aršine po kojima Erdogan živi već mnogo godina", istakao je Erdan.

Erdan je pohvalio pristup predsjednika SAD Donalda Trampa tokom obraćanja Generalnoj skupštini UN i rekao da su Amerika i Izrael izgradili novi put mira na Bliskom istoku, piše list "Harec".

List "Džerusalim post" objavio je da je Erdogan izjavio da su "okupacija i ugnjetavanje Palestinaca krvava rana čovječanstva" i da "prljava ruka Izraela" pojačava drskost na svetim mjestima u Jerusalimu.

Turski lider podržao je Palestince koji su se, kako on kaže, pobunili protiv izraelske politike nasilja i prijetnji koja traje već više od pola vijeka.

Erdogan je tokom govora optužio Trampa da je "saučesnik Izraela", a njegov plan za mir na Bliskom istoku nazvao "dokumentom predaje".

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Čarolije Republike Srpske (R)

    'Čarolije Republike Srpske (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.