Sukob sa Hezbolahom

Izrael neće ni da čuje: Nema prekida vatre!

  • 26.09.2024. 11:59

Kabinet premijera Izraela Benjamina Netanijahua odbacio je prijedlog o prekidu vatre između Izraela i Hezbolaha ističući da "vijesti o prekidu vatre nisu istinite".

"Ovo je američko-francuski prijedlog na koji premijer nije čak ni reagovao", navodi se u saopštenju.

Netanijahu je, kako ističu, naredio Izraelskim odbrambenim snagama (IDF) da nastavi borbe u punom kapacitetu.

SAD, ЕU i arapske zemlje pozvale na prekid sukoba Izraela i Hezbolaha od 21 dan

SAD, ЕU i arapske zemlje pozvale na prekid sukoba Izraela i Hezbolaha od 21 dan

Ističe se da je takođe netačna informacija koju je objavio izraelski Kanal 12 da je Netanijahu naredio izraelskoj vojsci da ublaži udare u Libanu navodeći da je premijer ovlastio vojsku da nastavi intenzivne napade na ciljeve Hezbolaha.

U saopštenju se takođe navodi da će borbe u Pojasu Gaze biti nastavljene dok ne budu ostvareni svi ratni ciljevi Izraela, prenio je Tajms of Izrael.

Hezbolah gađao sjedište Mosada u predgrađu Tel Aviva

Hezbolah gađao sjedište Mosada u predgrađu Tel Aviva

Izraelski političari i stanovnici sjevernog Izraela osudili su američko-francuski prijedlog o prekidu vatre između Izraela i militantne grupe Hezbolah koji bi trebalo da počne danas oko podneva, objavili su izraelski mediji.

Žestoka razmjena vatre između Izraela i Hezbolaha

Žestoka razmjena vatre između Izraela i Hezbolaha

Kako je ranije objavljeno, SAD, ЕU, Francuska, Njemačka, sa još nekoliko saveznika i tri arapske zemlje pozvale su vlade Izraela i Libana na hitan prekid vatre preko izraelsko-libanske granice u trajanju od 21 dana, istovremeno izražavajući podršku prekidu vatre u Pojasu Gaze, navodi se u zajedničkom saopštenju tih zemalja koje je objavila Bijela kuća.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: