Izrael i UAE potpisuju sporazum u Bijeloj kući

  • 08.09.2020. 20:47

Ceremonija potpisivanja sporazuma o normalizaciji posredstvom SAD između Izraela i Ujedinjenih Arapskih Emirata biće održana u Beloj kući sljedećeg utorka, 15. septembra, potvrdili su zvaničnici Bijele kuće, napisao je na Tviteru novinar Barak Ravid, izraelski dopisnik.

"Zvaničnici Bijele kuće rekli su da će predsjednik Tramp prisustvovati ceremoniji zajedno sa visokom izraelskom delegacijom na čelu sa premijerom Netanjahuom i višom delegacijom Emirata na čelu sa ministrom spoljnih poslova Abdulahom bin Zaidom - visokim članom kraljevske porodice", tvitnuo je Ravid.

Uz posredovanje Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjeni Arapski Emirati i Izrael postigli su dogovor kojim je dogovorena potpuna normalizacija odnosa dviju država, traženje mirnog rješavanja izraelsko-palestinskog sukoba i obustava odluke Izraela o uspostavljanju suvereniteta nad teritorijama na zapadnoj obali rijeke Jordan.

  • 20:30 Revolucija 1917

    'Revolucija 1917

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program