Granica sa Libanom

Izrael: Hitna evakuacija stanovništva iz Metula, situacija izmiče kontroli

  • Izvor: Agencije
  • 10.10.2023. 19:56

Naređena je hitna evakuacija izraelskog grada Metula koji se nalazi nadomak granice sa Libanom.

Herec navodi da je stanovnicima izraelskog grada rečeno da se odmah evakuišu. Mediji nezvanično prenose i da je glavni štab izraelske vojske sazvao hitan sastanak zbog situacije na izraelko-libanskoj granici gdje situacija polako izmiče kontroli.

Izraelska vojska prethodno je saopštila da je u utorak sa libanske teritorije ispaljeno približno 15 raketa, četiri su presretnute, a 10 je navodno palo na otvorenim područjima.

Navodi se da potom helikopter pogodio osmatračnicu libanskog pokreta Hezbolah kao odgovor na lansiranje rakete iz Libana.

- Helikopter ID je pogodio osmatračnicu koja pripada terorističkoj organizaciji Hezbolah kao odgovor na protivtenkovsku raketu koja je nedavno ispaljena sa libanske teritorije na vojno vozilo u oblasti Avivim - navodi se u saopštenju izraelske vojske na Telegramu.

Dva izraelska vojnika su navodno ubijena tokom granatiranja na libanskoj granici. To prenosi TV kanal i 24NjUZ pozivajući se na izvor iz vojske.

- IDF izvještava o smrti još dva vojnika u razmjeni vatre na granici sa Libanom - navodi se u publikaciji kanala.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 08:00 Agrar

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu.

  • 08:30 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 10:00 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 10:50 Mućke (12+) (R)

    'Mućke (12+) (R)

  • 11:30 Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu.

  • 11:55 Vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.