Niko ne garantuje da će biti pošteđeni

Iz Rusije poručuju: Zapadni instruktori nemaju nikakav imunitet

  • 04.06.2024. 13:31

Zapadni instruktori koji se na frontu bore na strani Ukrajine nemaju nikakav imunitet. S obzirom na to da ruska vojska nastavlja da obavlja zadatke Specijalne vojne operacije, niko ne garantuje da će ti instruktori biti pošteđeni, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Na ovaj način je prokomentarisao pisanje "Vašington posta" o tome kao ruski predsjednik Vladimir Putin može da napadne francusku vojsku koja se nalazi u Ukrajini.

Orban: Brisel i Tramp mogu da okončaju ukrajinski sukob za 24 časa

Orban: Brisel i Tramp mogu da okončaju ukrajinski sukob za 24 časa

"Niko od instruktora koji radi sa ukrajinskim vojnicima nema nikakav imunitet. Nastavljamo da ostvarujemo zadatke SVO koje je zadao predsjednik", poručio je portparol Kremlja.

Ako bivši obavještajac SAD Skot Riter nema ograničenja da putuje u inostranstvo, onda oduzimanje pasoša prije leta u Rusiju radi učešća na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu (SPIЕF) nije ništa drugo do pomahnitala kampanja protiv kontakata između američkih i ruskih građana, ocenio je Peskov.

Ukrajina američkim raketama gađala sisteme na ruskoj teritoriji

Ukrajina američkim raketama gađala sisteme na ruskoj teritoriji

Komentarišući oduzimanje pasoša Skota Ritera, Peskov kaže da Kremlj nema dovoljno informacija i da je moguće da bivši američki obavještajac ima neku vrstu ograničenja na putovanja u inostranstvo zbog specifičnosti njegove profesije.

Međutim, ako to nije slučaj, onda je u pitanju namjerno spriječavanje, dodao je Peskov.

Kremlj razumije želju mnogih država da ne prisustvuju konferenciji o Ukrajini u Švajcerskoj, ukazao je Peskov i dodao: "To je prirodno. Ne žele uzalud da gube vrijeme".

Prema njegovim riječima, razgovor o Ukrajini bez Rusije je "potpuno apsurdna i uzaludna aktivnost" koja nema za cilj konkretne rezultate.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 07:00 Svet poljoprivrede (R)

    Poljoprivredna emisija dugogodišnje tradicije donosi provjerene informacije znanja i iskustva koja interesuju svakog poljoprivrednika.

  • 08:00 Agrar

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu.

  • 08:30 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 10:00 Autošop magazin

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.

  • 10:30 Gola nauka, dokumentarni program

    ' Gola nauka, dokumentarni program

  • 11:30 Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu.