Dobila 13 godina zatvora

Ispričala učeniku (17) šta je sanjala pa spavala sa njim čak i učionici

  • 21.05.2024. 16:03

Profesorica Heder Hare (33) iz Arkansasa osuđena je na 13 godina zatvora jer je imala polni odnos s učenikom (17) čak 30 puta, čak i tokom izleta u Vašingtonu, piše Njujork post.

Hare je predavala domaćinstvo u srednjoj školi Bryant, gdje je upoznala žrtvu tokom njegove zadnje godine i dala mu svoj broj telefona, Instagram i Snepčet.

Nekada voljena profesorica prvi put je dospjela na naslovnice 2020. godine kada su je u emisiji “Dobro jutro Ameriko” iznenadili njeni učenici koji su se oprostili nakon što joj je nastava otkazana bila tokom pandemije.

Učenik je rekao kako su se upoznali prvog dana njegove završen godine u srednjoj školi 2021. godine, rekao je pomoćnik američkog državnog odvjetnika Džon Rej Vajt tokom saslušanja Hareove presude.

"Hare je započela individualna savjetovanja s maloljetnom žrtvom, na kraju mu je dala svoj broj mobitela i komunicirala s njim putem Instagrama i Snepčeta“, saopštilo je tužilaštvo.

"U jednom trenutku je rekla učeniku kako je sanja da se seksaju“, dodaje Vajt.

Seksualni odnos su imali do 30 puta tokom školske godine 2021./2022. na nekoliko lokacija, kao što je njen automobil, kuća, učionica i parking srednje škole. 

U seksualne aktivnosti su se upustili i tokom školskog izleta u Vašingtonu 2022. godine. 

"On je govorio da planiraju imati seks na putovanju i da ne moraju biti zabrinuti hoće li ih neko vidjeti“, rekao je Vajt te dodao kako je učiteljica došla u njegovu sobu.

Hare je priznala krivicu.

"Učitelji koji imaju spolne odnose sa svojim maloljetnim učenicima trebaju uzeti u obzir današnju kaznu za Hare koja održava posljedice zloupotrebe njenog položaja i iskorištavanja ranjivosti maloljetnika za učestvovanje u seksualnim aktivnostima“, rekao je državni tužilac tokom izricanja presude.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: