Tenzije

Iran ''osuo paljbu'' po Americi: Netanjahu traži da UN povuku mirovnjake iz zone borbi u Libanu

  • Izvor: Agencije
  • 13.10.2024. 14:25

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu pozvao je UN da evakuišu pripadnike svoje mirovne misije UNIFIL iz zone borbi u Libanu.

Netanjahu je rekao da je izraelska armija više puta tražila od UN da evakuišu svoje pripadnike i dodao da ih je njihovo prisustvo u toj oblasti učinilo taocima Hezbolaha.

Ministar spoljnih poslova Izrael Kac ponovio je da Izrael smatra generalnog sekretara UN Antonija Gutereša nepoželjnom osobom jer nije osudio raketni napad Irana na Izrael i, kako je naveo, antisemitskog i antiizraelskog ponašanja.

Pala odluka: Izrael kreće u osvetu

Pala odluka: Izrael kreće u osvetu

Portparol iranskog ministarstva spoljnih poslova osudio je danas kao nezakonite i neopravdane najnovije američke sankcije naftnom sektoru Irana koje su uvedene kao odgovor na iranski raketni napad na Izrael.

Portparol Еsmail Bagei je u saopštenju naveo da su sankcije lišene legalne ili logične osnove, i opisao ih kao oblik “plaćanja otkupa” izraelskoj državi, prenijela je Al Džazira.

Uhapšen američki novinar u Izraelu

Uhapšen američki novinar u Izraelu

–SAD kao najvažniji politički podržavalac I snabdjevač oružjem cionističkog režima u genocide u Gazi i agresiji na Liban su saučesnik tog režima u vršenju najtežih međunarodnih zločina – kazao je Bagei i dodao da Vašington ohrabruje Izrael da "nastavi masakr nad civilima, ugrožavajući regionalni I globalni mir i bezbjednost".

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: