Iran opasno prijeti: Smrt Izraelu

  • Izvor: Indeks
  • 17.10.2023. 15:27

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei rekao je da "genocid" nad Palestincima u Pojasu Gaze mora "odmah" prestati, objavila je državna televizija dan prije nego što američki predsjednik Džo Bajden treba posjetiti Izrael.

Izrael je obećao da će uništiti pokret Hamas, koji uživa podršku Teherana i koji vlada Gazom, nakon što su pripadnici Hamasa upali u Izrael 7. oktobra ubivši 1300 ljudi, uglavnom civila, u najsmrtonosnijem danu u 75-godišnjoj istoriji zemlje.

"Niko se ne može suprotstaviti muslimanima i snagama otpora ako se zločini cionističkog režima nad Palestincima nastave... bombardovanje Gaze mora odmah prestati", rekao je Hamnei grupi studenata u Teheranu.

Dvoje djece pobjeglo iz vrtića

Dvoje djece pobjeglo iz vrtića

"Svijet svjedoči genocidu cionističkog režima nad Palestincima u Gazi", rekao je uz povike: "Smrt Izraelu!"

"Moramo odgovoriti, moramo reagirati na ono što se događa u Gazi", rekao je Hamenei dodajući da bi izraelskim zvaničnicima trebalo suditi za njihove "zločine protiv Palestinaca u Gazi".

Izrael je bombardovao Pojas Gaze u vazdušnim napadima u kojima je ubijeno više od 2800 Palestinaca, od kojih su četvrtina d‌jeca, a otprilike polovica od 2.3 miliona stanovnika Gaze morala je napustiti svoje domove.

Bolio ga zub, pet dana kasnije pronađen mrtav: Sada otkriven uzrok

Bolio ga zub, pet dana kasnije pronađen mrtav: Sada otkriven uzrok

Izraelske vlasti nametnule su potpunu blokadu enklave blokirajući hranu, gorivo i medicinske zalihe, kojih ubrzano nestaje.

Izrael će se suočiti s još jednim udarnim valom otpora ako njegova "zvjerstva" ne prestanu u Gazi, citirali su zamjenika komandanta iranske Revolucionarne garde iranski državni mediji. "Udari fronta otpora protiv cionističkog režima (Izraela) nastaviće se sve dok se ovaj kancerogeni tumor ne iskorijeni s karte svijeta", rekao je Ali Fadavi.

"Još jedan udarni val je na putu ako Izrael ne okonča zločine u Gazi", upozorio je.

Poznanika ubo čakijom u grudni koš: Dugom treća optužnica za 18 mjeseci

Poznanika ubo čakijom u grudni koš: Dugom treća optužnica za 18 mjeseci


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: