Južna Afrika

Instant kaša hitno povučena iz prodaje

  • Izvor: Telegraf
  • 30.09.2024. 14:01

Instant kaša je hitno povučena iz prodaje u Južnoj Africi nakon što je troje male djece navodno umrlo nakon što su je jeli!

Kako je preneo BBC, portparol policije potpukovnik Sifokazi Mavisa, rekao je lokalnim medijima da su se djeca, uzrasta od 18 mjeseci do četiri godine, žalila na bolove u stomaku nakon što su jela "Top Score" instant kašu, prije nego što su umrla.

Svi smrtni slučajevi su zabilježeni u petak. Supermarket gdje je kaša kupljena, naložio je svim prodavnicama da momentalno uklone proizvod sa svojih polica.

Tragedija u BiH: Muškarac traktorom sletio u rijeku i poginuo

Tragedija u BiH: Muškarac traktorom sletio u rijeku i poginuo

Namibijska kompanija koja je proizvodila kašu, "Namib Mils", navela je da iako "trenutno nema dokaza koji povezuju naš proizvod sa ovim nesrećnim događajem, mi ovo shvatamo veoma ozbiljno".

Kompanija je izrazilo saučešće porodicama koje su pogođene i saopštila da će njihov proizvod biti uklonjen dok traje istraga.

"U potpunosti sarađujemo sa svim relevantnim organima i takođe smo pokrenuli sopstvenu internu istragu kako bismo osigurali potpunu transparentnost", naveli su iz kompanije.

Osumnjičeni za pokušaj ubistva Trampa danas pred sudom

Osumnjičeni za pokušaj ubistva Trampa danas pred sudom

Troje djece bilo je iz dvije porodice u provinciji Istočni Kejp. Četvrto dijete od sedam godina takođe se navodno razboljelo nakon što je pojelo kašu, ali je otpušteno iz bolnice tokom vikenda.

Rečeno je da su djeca jela kašu sa ukusom vanilije, ali su svi ukusi uklonjeni. Nejasno je šta je tačno uzrokovalo smrt troje djece. Bongani Fuzile, portparolka opštine Bafalo Siti, rekla je da su uzorci kaše odnijeti u Nacionalnu zdravstvenu laboratoriju na testiranje i analizu.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    ' Naša Srpska

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.