Prijetili im oružjem

IDF uhapsila ekipu njemačkih novinara

  • Izvor: B92
  • 06.11.2023. 13:36

Izraelska vojska uhapsila je filmsku ekipu njemačkog televizijskog kanala ARD na Zapadnoj obali i prijetila novinarima, prenosi njemački list Tagesšau.

"Izraelski vojnici su pritvorili tim ARD-a i prijetili mu na Zapadnoj obali nakon njihovog povratka sa istraživanja nasilja radikalnih jevrejskih naseljenika nad Palestincima. Studio ARD u Tel Avivu ovo smatra jasnim napadom na slobodu medija", piše Tagesšau.

Incident se dogodio južno od grada Hebrona. Prema dopisniku ARD-a Jan-Kristofu Kicleru, koji je bio dio filmske ekipe, izraelski vojnici koji su ih priveli najvjerovatnije su bili rezervisti koje su regrutovali lokalni doseljenici.

Еvo od čega je umro Radašin iz

Еvo od čega je umro Radašin iz "Velikog brata"

"Vojnici su nam prijetili oružjem i pitali da li smo Jevreji. Naš kolega je nazvan izdajnikom. Novinarima koji žele da prate događaje koji se dešavaju na Zapadnoj obali u sjenci rata u Pojasu Gaze to očigledno nije dozvoljeno, sve u ime izraelske vojske", dodao je Kicler.

Situacija se normalizovala samo sat vremena kasnije, po dolasku dodatnih izraelskih vojnih i policijskih snaga. Studio ARD u Tel Avivu saopštio je da će angažovati advokata koji će pravne posledice incidenta.

Negledljivo ruglo u Banjaluci: Smeće na svakom koraku

Negledljivo ruglo u Banjaluci: Smeće na svakom koraku


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: