Jasna poruka

Hamas se ne predaje: Ubistvo lidera, ne znači kraj pokreta

  • Izvor: Agencije
  • 18.10.2024. 20:46

Zamjenik lidera Hamasa u Gazi i glavni pregovarač te palestinske grupe, Halil al Haja, potvrdio je danas da je Jahja Sinvar, koji se smatra idejnim tvorcem smrtonosnih prekograničnih napada Hamasa na Izrael 2023. godine, ubijen u borbi.

On je rekao i da se izraelski taoci u Gazi neće vratiti kući sve dok se „agresija“ na palestinsku enklavu pod opsadom ne zaustavi i dok se izraelske snage ne povuku, prenosi Rojters.

Hamas potvrdio: Ubijen je

Hamas potvrdio: Ubijen je

Ranije danas, član političkog biroa pokreta Hamas Basem Naim izjavio je da „smrt lidera ne znači kraj tog pokreta“ i da ta organizacija ne može da se uništi ubistvom vođa.

- Izgleda da Izrael veruje da ubijanje naših vođa znači kraj našeg pokreta i borbe palestinskog naroda - rekao je Naim.

- Nije prvi put da Izrael kaže tako nešto - dodao je Naim aludirajući na ubistva prethodnih lidera Hamasa i dodao da su oni postali „ikone“ za buduće generacije.

Snimljeni posljednji trenuci prvog čovjeka Hamasa

Snimljeni posljednji trenuci prvog čovjeka Hamasa

Dodao je da Hamas veruje da je sudbina te organizacije „ili pobkeda ili mučeništvo“.

- Da, vrlo je bolno i uznemirujuće izgubiti voljene ljude, posebno izvanredne lidere poput našeg, ali ono u šta smo sigurni jeste da smo na kraju pobjednici – to je ishod za sve ljude koji su se borili za svoju slobodu - naglasio je Naim.

Lider militantne grupe Hamas Jahja Sinvar ubijen je u četvrtak izraelskoj operaciji.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 07:00 Svet poljoprivrede (R)

    Poljoprivredna emisija dugogodišnje tradicije donosi provjerene informacije znanja i iskustva koja interesuju svakog poljoprivrednika.

  • 08:00 Agrar

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu.

  • 08:30 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 10:00 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 10:50 Mućke (12+) (R)

    'Mućke (12+) (R)

  • 11:30 Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu.