Traže otkupninu

Hakeri objavili dokumente povezane sa terorističkim napadom u Njujorku

  • 04.01.2019. 22:35

Hakerska grupa "Dark overlord" objavila je ključeve za dešifrovanje 650 dokumenata za koje tvrdi da su povezani sa terorističkim napadom u NJujorku 11. septembra 2001. godine.

Dokumenti su samo jedan dio od ukupno 18.000 tajnih dokumenata u vezi sa napadom koji su ukradeni od osiguravajućih kuća, pravnih kompanija i vladinih agencija. 

Grupa je prvobitno prijetila da će objaviti deset gigabajta podataka ukoliko kompanije ne plate određen iznos u kriptovalutama. Međutim, u srijedu, 2. januara, grupa je predstavila plan kompenzacije, po kojem javnost može bitkoinima da plati otključavanje dokumenata. 

"Dark overlord" je dan kasnije saopštio da je uplaćeno 12.000 dolara u kriptovalutama, što je dovoljno da se otključa "prvi omotač" i nekoliko "kontrolnih tačaka", javila je "Raša tudej". 

Grupa je dodala da postoje još četiri omotača, i da se iza svakog krije više tajni i više materijala koji može otkriti velike tajne i prouzrokovati štetu. 

Hakeri traže dva miliona dolara u bitkoinima za javno objavljivanje dokumenata za koje tvrde da su povezani sa napadom 11. septembra 2001. godine.

Tagovi: