Republikanci

Gotovo polovina Amerikanaca smatra da SAD troši previše na pomoć Ukrajini

  • Izvor: Kliks
  • 11.12.2023. 16:35

Gotovo polovina američkih glasača vjeruje da Sjedinjene Američke Države troše previše na pomoć Ukrajini. To proizlazi iz istraživanja javnog mnijenja koje je danas objavio Finanšl Tajms.

Rezultati ankete objavljeni su na dan kada ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski započinje posjetu SAD kako bi zatražio daljnju američku podršku.

Prema istraživanju, 48 odsto ispitanika smatra da SAD troši "previše" novca za vojnu i finansijsku podršku Kijevu u ratu protiv Rusije, dok je 27 odsto uvjereno da Vašington daje "pravi iznos". Prema 11 odsto ispitanika, američka pomoć nije dovoljna.

Protiv vojne i finansijske pomoći bili su uglavnom republikanski birači, od kojih je 65 odsto izjavilo da SAD troše previše na pomoć Ukrajini. Tako se izjasnilo oko 52 posto nezavisnih birača, a samo 32 odsto demokrata.

Administracija predsjednika Džo Bajdena pokušava uvjeriti Kongres da Ukrajini dodijeli više milijardi dolara za rat protiv Rusije. Republikanci u američkom Senatu prošle sedmice su blokirali Bajdenov prijedlog nove pomoći Ukrajini, ali i Izraelu koji se sada bori protiv Hamasa u Pojasu Gaze.

U zamjenu za podršku paketu, senatori traže značajno zaoštravanje američke useljeničke politike, što demokrate odbijaju.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Film

    'Film

  • 16:00 Serija: Ljubavni zalogaji(12+) (R)

    ’Ljubavni zalogaj’ uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i novi simpatični sitkom.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:40 Tajne muzeja

    'Tajne muzeja

  • 17:00 Serija: Nasljednici (R) (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života.