Stigao iz Litvanije u martu

FSB likvidirala ukrajinskog obavještajca: Pripremao terorističke napade u Rusiji

  • Izvor: RT Balkan
  • 03.05.2024. 12:04

Ruska Federalna služba bezbjednosti (FSB) saopštila je da su njeni pripadnici eliminisali ukrajinskog vojnog obavještajca koji je pripremao terorističke napade na ruskoj teritoriji, uključujući i objekte ruskog Ministarstva odbrane.

"FSB Ruske Federacije je suzbio kriminalne aktivnosti agenta Glavne obavještajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine i pripadnika ukrajinske terorističke organizacije, državljanina Ruska Federacija, rođenog 1976. godine", navodi se u saopštenju.

Kako se ističe, diverzant je planirao seriju terorističkih napada u Rusiji, "uključujući i objekte Ministarstva odbrane Ruske Federacije u Podmoskovlju, kao i učesnike jednog od dobrovoljačkih bataljona i njegovog dobrovoljačkog centra u Sankt Peterburgu".

Ukrajinski agent stigao je u Podmoskovlje iz Litvanije u martu, sa ciljem da iz skrovišta koje su pripremile ukrajinske specijalne službe zaplijeni komponente eksplozivnih naprava i izvrši sabotaže i terorističke napade na objekte vojne i energetske infrastrukture u regionu. 

Napominje se da je agent pružio oružani otpor prilikom hapšenja prilikom čega je likvidiran.

U njegovom automobilu FSB je pronašao automatski pištolj "stečkin", lovačku pušku, granate, komponente za izradu električnih detonatora, kao i dokumentaciju i mobilni telefon.

U njegovoj prepisci sa nalogodavcima pronađena je informacija i da ukrajinski teroristi planiraju terorističke napade na pravoslavne crkve i ljude koji govore na ruskom jeziku u baltičkim zemljama.

Takođe, u stanu i garaži, koje je diverzant iznajmio, zaplijenjeni su eksploziv i municija, kao i kartica litvanske filijale švedske banke "Svedbank".

(Foto: Printskrin)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Čarolije Republike Srpske (R)

    'Čarolije Republike Srpske (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.