Ministri postigli dogovor

EU uvodi nove sankcije Bjelorusiji

  • Izvor: Tanjug
  • 15.11.2021. 21:15

Ministri spoljnih poslova Evropske unije postigli su danas dogovor o petoj rundi sankcija Bjelorusiji zbog migrantske krize na granici sa EU, posebno s Poljskom, rekao je danas šef diplomatije Evropske unije Žozep Borelj.

Mjere će se odnositi na pojedince i kompanije iz Bjelorusije i biće finalizovane narednih dana, dodao je Borelj na onlajn konferenciji.

- Razgovarali smo na sjednici o pitanju koje je svima nama u mislima - o Bjelorusiji. Razmišljamo o svim opcijama nakon Lukašenkovih akcija koje nas ciljaju. Od sada će više ljudi moći da bude sankcionisano, a moći ćemo da ciljamo one koji iskorišćavaju ranjive osobe koje pokušavaju da uđu u Evropsku uniju - rekao je Borelj.

On je rekao da je odgovornost "100 odsto na Bjelorusiji", koja živote migranata izlaže opasnosti.

- Granice EU nisu otvorene neograničeno. Put do EU ne vodi preko Bjelorusije. Ovo što radi Minsk je politički instrument, takođe je nelegalno i nehumano prema ljudima koji su zatočeni na granici (sa Poljskom), treba im pomoć. U pitanju je vještačka kriza koja za cilj ima da skrene pažnju sa unutrašnjih pitanja u Bjelorusiji gdje se krše ljudska prava - rekao je Borelj.


Tagovi:
  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Svakog radnog dana od 6 časova i 55 minuta i vikendom od 8 časova i 30 minuta očekuju vas aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti.

  • 09:00 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.