Ruski filozof

Dugin: Putin pokazao kako se komunicira sa zapadom

  • Izvor: SRNA
  • 09.02.2024. 14:15

Ruski filozof Aleksandar Dugin ocijenio je da je intervju ruskog predsjednika Vladimira Putina sa američkim novinarom Takerom Karlsonom istorijski i "najuspješniji događaj u medijskoj politici od početka specijalne operacije".

Dugin je istakao da je ovaj intervju namijenjen zapadnoj publici koja ne zna ništa o ruskoj istoriji, kako bi shvatila da su Rusi i Ukrajinci jedan narod, a takve lekcije su važne.

"Ono što ovaj intervju čini takvim (istorijskim) nije čak ni ono što je rekao predsjednik, već činjenica da je napravljen iskorak zahvaljujući nevjerovatnoj popularnosti Karlsona u američkom društvu, koji se, zapravo, smatra figurom broj jedan američke konzervativne većine", kazao je Dugin.

Dodik: Zapad satanizuje Putina kao što radi sa Srbima

Dodik: Zapad satanizuje Putina kao što radi sa Srbima

On je naglasio da je to veoma ispravan potez ruskog predsjednika, jer zvanični globalistički mediji, elitni i vladajući krugovi zapadnog društva "još neće čuti, razumjeti, vjerovati, emitovati i cenzurisaće njegove riječi".

"Putin je našao, možda, jedini način u ovoj situaciji kako da svoje razumijevanje i ukrajinskog sukoba i našeg odnosa prema Zapadu i budućnosti svijeta prenese široj javnosti", ocijenio je Dugin.

On je nazvao intervju "najuspješnijim događajem u medijskoj politici od početka specijalne operacije".

Prema njegovim riječima, to je prvi, ali fundamentalni korak ka potpuno drugačijem shvatanju Zapada, kao i da je vlast na Zapadu neprijatelj Rusije, ali da zapadno društvo i narodi nisu, prenosi "RT Balkan".

Zelenski je donio odluku, pa šokirao: Obrt u Ukrajini

Zelenski je donio odluku, pa šokirao: Obrt u Ukrajini

Dugin je Putinov intervju nazvao "obraćanjem američkom narodu" uporedivši ga sa "direktnom linijom" i "obraćanjem naciji", a njegov rezultat, prema njegovim riječima, "neće dugo čekati".

"Taj razgovor će ući u istoriju, jer je moguće da će ga kasniji istoričari opisati kao događaj zahvaljujući kome je izbjegnut nuklearni sukob. Čak ni najobjektivniji, najpažljiviji, najispravniji predstavnici Zapada ne znaju ništa o ruskoj istoriji, o našim narodima, o tome kako se sve razvijalo, kako se odvijala sudbina teritorija starih zemalja. To su naše stare zemlje. Ukrajina je stara zemlja jedinstvenog ruskog naroda", naglasio je Dugin.

On je rekao da je ovo sjajan primjer kako treba da budu rađeni intervjui i saopštenja.

"Moramo da govorimo detaljno, da dajemo istorijske primjere, da se pozivamo na crkvenu istoriju i filozofiju. Putin je pokazao primjer kako se generalno razgovara sa svima, odnosno temeljno, ubjedljivo, argumentovano, na osnovu ozbiljnih izvora", zaključio je Dugin.

Pratite nas i putem Vibera

  • 10:30 Lovački saveti (R)

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 11:30 Еmisija: Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede.

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Dokumentarni program

    ''Dokumentarni program

  • 13:10 Еmisija: Dosije (R)

    Еmisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', rasvijetljava događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovora o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakuje činjenice slučajeva zločina, kriminala i korupcije.